26May 2020
Voip

Treba li vam IP telefonska centrala? Šest najvažnijih prednosti za sve kompanije

Imate malu, srednju ili veliku kompaniju? Želite smanjiti troškove telefoniranja i poboljšati kvalitet komunikacije? Treba vam više informacija o ovoj temi? Kodeks ima odgovore na sva vaša pitanja. Mnoge kompanije uvidjele su kolika je prednost IP (internet protocol) tehnologije u olakšavanju svakodnevne komunikacije.

07May 2020

Rad od kuće nikad nije bio sigurniji uz Cisco Umbrellu!

Brze poslovne prilagodbe u ovim izazovnim danima donijele su veću primjenu rada od kuće tj. home officea, a time je i održavanje sigurnosti rada postalo izazovnije. U skladu sa aktuelnim događanjima širom svijeta, iz kompanije Cisco dolaze odlične novosti za sve kompanije, fizičke osobe koje rade od kuće, studente, školarce ...

07May 2020

Digital signage: Primamljivi svijet pokretnih slika i poruka

Skoro da je nemoguće voziti se cestom ili ući u neki tržni centar, a da ne naiđete na digitalne reklame. Globalna ulaganja u ovakav vid promocije mjere se milijardama dolara i iz godine u godinu rastu. Digitalna signalizacija je posvuda - u restoranima, trgovinama, bolnicama, na izložbama, konferencijama...

13Apr 2020

OEM ili TPM: Šta je najbolje za vaš posao?

Ponekad je izuzetno frustrirajuće pronaći datum nakon kojeg hardver vašeg data centra više neće imati podršku proizvođača. Zakonski, proizvođač mora objaviti datum od kojeg za hardver više neće vrijediti njegova podrška i to čim on bude određen, ali iako su OEM-ovi (proizvođači originalne opreme) obavezni objaviti tu najavu, nije predviđeno ...

07Apr 2020

Pet dodataka koji će unaprijediti vaš rad na laptopu od kuće

Bez obzira na to radite li od kuće stalno ili ste u novije vrijeme zbog epidemije koronavirusa primorani 'preseliti' kancelariju u svoj dom, vjerujemo da vam je u takvom okruženju najvažniji cilj optimizirati svoju produktivnost kako biste bili maksimalno učinkoviti. Uz potrebu da se psihički preorijentišemo na nove uslove rada, postoje i neke naoko sitne, ali za posao izuzetno bitne stavke kojima ćete unaprijediti svoj rad od kuće.

02Apr 2020

Kodeks osigurao prestižni certifikat Dell EMC Partner Program Gold

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je kompanija Kodeks d.o.o. Sarajevo osigurala prestižni certifikat Dell EMC Partner Program Gold, kojim je potvrdila partnerstvo sa jednom od najpoznatijih i najuglednijih svjetskih ICT kompanija.

26Mar 2020

Da li je najam informatičke opreme isplativiji od kupovine?

Svaka kompanija treba neku vrstu opreme i često se postavlja pitanje je li bolje kupiti je ili iznajmiti. Odgovor na ovu dilemu često zavisi od vaše finansijske situacije, ali i potreba kompanije, odnosno njene veličine, branše u kojoj poslujete i nivoa podrške koja vam je potrebna. U ovom blogu ćemo vam pokušati približiti obje opcije, ali i predstaviti našu uslugu UkU (uređaj kao usluga) koja pomaže organizacijama da ublaže troškove.

23Mar 2020

Šta znači IT podrška i kako je dobiti?

IT (informatička) podrška neizostavan je termin u savremenom poslovanju i pojednostavljeno se koristi za svaku vrstu tehničke podrške koja vas oslobađa briga za računare i sve što ima veze s njima.

10Mar 2020

Kako Kodeks olakšava rad kompanija?

Integracija, optimizacija, IT podrška, konsalting... koliko puta ste čuli neke od ovih izraza, smrknuli lice i počeli dugotrajnu i iscrpljujuću potragu za idealnom kombinacijom koja će poboljšati vaše poslovanje. Digitalna transformacija u bilo kojem segmentu poslovanja zahtijeva iskusne stručnjake, a put do njih je jednostavan - samo ukucate www.kodeks.ba.