Ne želite razvlačiti kablove po svom domu? Ovo je proizvod za vas!

Svi mi koji svakodnevno koristimo internet znamo da wi-fi nudi najveću fleksibilnost gdje god se nalazili u svom domu. Isto tako znamo i da ta fleksibilnost ima svoju cijenu.

Koliko ste se puta iznervirali zbog manje brzine, sigurnosnih problema i 'mrtvih zona' do kojih wi-fi ne uspijeva dosegnuti? Korištenje wi-fi mreže može značiti i da koristite samo 60-70% brzine koju biste inače trebali imati. Sve to se dešava zbog raznih smetnji i gubitaka signala.

Alternativa su mrežni kablovi koji se razvlače po kući, ali većini korisnika to nije opcija pa posežu za drugim opcijama kako bi poboljšali brzinu svoje wi-fi veze, pojačavajući signal i umanjujući smetnje između rutera i kompjutera. U te svrhe često smanjuju udaljenost između uređaja i trude se da osiguraju što 'čistiji' put između njih. Što je veća udaljenost, slabija je snaga signala, a manja širina pojasa koji pokriva. Signal wi-fija slabi i prolaskom kroz zidove, namještaj, čak i u blizini mikrovalne pećnice.

Ipak, uprkos očiglednoj praktičnosti wi-fija, žičana mreža korištenjem erthernet priključka je znatno brža, sigurnija, sa manje kašnjenja i mnogo manjim rizikom od smetnji ili hakiranja.

https://youtu.be/mgJ53b2u3tQ

U videu možete vidjeti sve prednosti ove vrste mreže, a ako ne želite razvlačiti kablove po svom domu, PowerLine Communications adapteri iz TP Linka su prava stvar za vas.

Popularni uređaji imaju dodatnu wi-fi funkcionalnost i mogu stvoriti hotspotove u domu, proširujući i pojačavajući wi-fi signal u područjima koja su ranije bila 'mrtve zone'.

Dakle, PowerLine adapteri nisu samo zamjena za wi-fi, već se mogu jednostavno koristiti i za jačanje vaše wi-fi mreže, što je posebno korisno za sve mobilne uređaje.

 

Šta je PowerLine adapter

To je uređaj koji će postojeću strujnu instalaciju vaše kuće pretvoriti u brzu kompjutersku mrežu. Pružit će vam pogodnost pristupa bez obzira gdje imate utičnicu, bez kablova koji prolaze kroz kuću i niske latencije, brzine i sigurnosti koju pruža žičana mreža.

 

Prednosti PoweLine adaptera

Prednosti ove vrste dalekovodne mreže su: jeftina je, koristi postojeću strujnu instalaciju, lako se instalira, svaka soba prosječnog doma ima nekoliko utičnica, ne zahtijeva instaliranje posebne kartice u kompjuter itd.

Za sve informacije o PowerLine adapterima, javite nam se.