Pet dodataka koji će unaprijediti vaš rad na laptopu od kućeBez obzira na to radite li od kuće stalno ili ste u novije vrijeme zbog epidemije koronavirusa primorani 'preseliti' kancelariju u svoj dom, vjerujemo da vam je u takvom okruženju najvažniji cilj optimizirati svoju produktivnost kako biste bili maksimalno učinkoviti. Uz potrebu da se psihički preorijentišemo na nove uslove rada, postoje i neke naoko sitne, ali za posao izuzetno bitne stavke kojima ćete unaprijediti svoj rad od kuće.

Većina nas za rad od kuće koristi laptop, što je sjajno jer posao možemo obavljati skoro pa sa bilo kojeg mjesta. Ipak, mnogi od vas će se složiti da je rad na laptopu sat ili dva dnevno sasvim drugačije iskustvo od rada po osam ili više sati i tako danima, sedmicama i mjesecima. Zbog toga vam dajemo nekoliko važnih savjeta kako bez mnogo novčanih izdataka unaprijediti svoj posao od kuće. Pritom podrazumijevamo da ste osigurali udobnu stolicu i pouzdan internet.

Bežični miš i tastatura

Mnoge tastature na laptopima nisu adekvatne za svakodnevno višesatno korištenje i skrolanje, stoga je najbolja investicija u dobru bluetooth tastaturu i miš. Osim što ne morate petljati sa kablovima, posebno su iskoristivi ako radite sa mnogo brojeva i listova. Potrudite se da pronađete miš čiji ergonomski dizajn odgovara vašoj šaci, a ostale karakteristike, poput brzine i funkcija dugmića svakako možete podesiti kako vam odgovara.

Slušalice za ublažavanje buke

Iako vam rad od kuće daje slobodu da na najjače pojačate muziku koju želite slušati ili koja vas opušta za posao, slušalice su ipak važnije za ublažavanje buke koja dolazi iz doma ili spolja i koja vas može ometati u radu. Investirajte u kvalitetne slušalice jer će vam koristiti i za važne poslovne pozive, s obzirom da njihovi mikrofoni izoluju vaš glas od okolne buke.

 

Postolje za laptop

Izaberite postolje za laptop da omogućite udobniji i duži radni vijek vašeg najvažnijeg uređaja, a ako izaberete postolje sa ventilatorima, onda ne morate brinuti zbog pregrijavanja. Uz sve to, vaš vrat će vam biti zahvalan.

 

Eksterni monitor

Mnogima je monitor na laptopu sićušan ili nema dovoljno visoku rezoluciju za posao koji obavljaju, stoga ogromnu razliku pravi dobar eksterni monitor koji se poveže sa laptopom. Nema više škiljenja, a displej vašeg laptopa može poslužiti kao ekran za e-mailove, društvene mreže, čineći vas još produktivnijim. Naš prijedlog je Dell Professional Monitor.

 

Produžni kabl

I posljednja stavka na ovoj listi može vam se činiti nevažna, ali je, s obzirom da svi zavisimo od baterija naših uređaja, esencijalna. Produžni kabl omogućit će vam da svoje radno mjesto postavite gdje vam odgovara, a ne gdje ste, zbog blizine utičnice, primorani.