Da li je najam informatičke opreme isplativiji od kupovine?Svaka kompanija treba neku vrstu opreme i često se postavlja pitanje je li bolje kupiti je ili iznajmiti. Odgovor na ovu dilemu često zavisi od vaše finansijske situacije, ali i potreba kompanije, odnosno njene veličine, branše u kojoj poslujete i nivoa podrške koja vam je potrebna.

U ovom blogu ćemo vam pokušati približiti obje opcije, ali i predstaviti našu uslugu UkU (uređaj kao usluga) koja pomaže organizacijama da ublaže troškove.

Vlasnik svakog biznisa, bez obzira je li on mali ili veliki, rado će uštedjeti novac gdje god je to moguće, a unajmljivanje opreme segment je u kojem možete vidjeti ogromne benefite i uvijek ga trebate uzeti u obzir.

Istina, postoje kompanije koje imaju male potrebe poslovanja, a novac im nije problem te im je draže kupiti uređaje i imati ih u svom vlasništvu bez ugovornih obaveza. Ipak, i te kompanije nerijetko kupe naprimjer kompjutere, a unajmljuju neke druge uređaje.

Ako imate veću kompaniju, onda su i troškovi za kupovinu opreme veći, a problem nastaje kod održavanja i s vremenom neizbježnog gubitka vrijednosti kupljene opreme. To znači da za nekoliko godina ponovo trebate investirati u opremu i ta priča pomalo počinje ličiti na začarani krug troškova.

Prednosti unajmljivanja hardvera:

  • Finansije
  • Fleksibilnost
  • Podrška

U današnje vrijeme kada tehnologija svakodnevno napreduje, unajmljivanje je odličan način da unaprijedite svoju opremu kad je to potrebno i tako ostanete ispred konkurencije, a svoje vrijeme ne trošite na brigu za opremu, već se bavite djelatnostima svoje kompanije.

Plaćanje unajmljene opreme vrši se na mjesečnoj bazi i u okviru paketa koji vam najbolje odgovara, bez velikih kapitalnih troškova i bez nepredviđenih troškova nastalih zbog kvarova.

Opcija UkU (uređaj kao usluga), koju nudi kompanija Kodeks, predviđena je za velike i male organizacije kako bi ublažile troškove predviđene za tipične hardverske uređaje (laptop, desktop, tablet ili mobilni telefon) i povezale ga sa raznim uslugama i softverom.

Kupac dobija jedan ugovor i samo jedan provajder je odgovoran.

Uz opremu dobijate garanciju, a naši stručnjaci vas vode kroz proces rada i ne morate brinuti o bilo kakvom tehničkom problemu koji može iskrsnuti. To znači da nema iznenađenja i možete se u miru posvetiti drugim aspektima napretka svoje kompanije.

Na koju god opciju se odlučite, tim Kodeksa pružit će vam neophodnu IT podršku.